Tegelvloer laten leggen

Door mij uw vloertegels laten leggen

De wijze waarop ik de tegelvloeren aanbreng is afhankelijk van de volgende factoren ,
namelijk de ondergrond en de te verwerken tegel.
Als de ondergrond een ‘ruwe beton’ vloer is wordt er eerst een cement dekvloer door ons aangebracht waarna de tegels direct in de zand/cement gelegd kunnen worden of na droging verlijmd . Wanneer er al een cementdekvloer aanwezig is kunnen de tegels worden verlijmd mits deze cement dekvloer voldoende vlak is. Hoe vlak de cementdekvloer moet zijn is ook weer afhankelijk van de soort te verwerken tegel zoals formaat en vlakheid. Hele vlakke grootformaat gerectificeerde vloertegels kunnen zowieso bij voorkeur beter  in de mortel verwerkt worden
Tegelvloer verwerkt in mortelHet verwerken in de mortel , wat arbeidsintensiever is maar een veel vlakker eindresultaat geeft, wat vooral belangrijk is bij een zeer vlakke tegel. Het valt hierbij namelijk erg op als de tegels iets ongelijk liggen.

Enkele nadelen zijn wel dat de tegelvloer iets dikker (hoger)
wordt dan met lijmen , denk hierbij aan de binnen deuren.
De deuren zullen moeten worden ingekort. Niet te vergeten dat de arbeid ten opzichte van lijmen aanzienlijk meer is wat dus betekent wel dat de arbeid duurder is.

Echter compenseren deze kosten doordat er niet geegaliseerd hoeft te worden en dat de verwerkingsmaterialen p/m² goedkoper zijn ten opzichte van lijm.

Natuursteen tegels worden echter bij voorkeur nooit gelijmd ,
dit wordt direct in de specie verwerkt of als er al een cementdekvloer aanwezig is in de Kalkmortel of een vergelijkbaar product.