Nijmeegse vierdaagse 2012

Via gladiola 2012

Dit jaar mijn eerste 4 daagse van Nijmegen de 4 x 50 km.

Volgens mij is alles wat ikzelf verkeerd had kunnen doen en verkeerd kon gaan gebeurd.

Mijn training was niet al te best ( max 200 km ) heb wat rondjes zelf gelopen en ben met de nacht van de vluchteling meegelopen en de exodus mars in Huissen meegelopen , dit was allemaal nog goed.

Wat ik denk ik niet had moeten doen was een week ervoor de kennedy mars in Someren moeten lopen , wat trouwens ook wel erg leuk was op het slechte weer na.

Deze Kennedymars was 1 week voor de vierdaagse , maar ik gokte er maar op dat ik hersteld zou zijn voor de vierdaagse.

In de kennedy mars liep ik een teentje kapot en ook een scheenbeen ontsteking , minder .
Op de dag ( zondag ) dat ik mijn startkaart voor de vierdaagse ging halen had ik sinds een week mijn wandelschoenen weer aangedaan , en bij het ophalen ging het al fout want bloed in mijn sokken van me teen. Dit was dus een No Go voor de vierdaagse en mijn scheenbeen was wel zo goed als genezen.

Maandag voor de vierdaagse nog naar de winkel gegaan om 17.45 uur in Zaltbommel en het enigste wat ze hadden in mijn maat en wat ik kon verdragen aan mijn voeten waren ‘damens’-assics.

Geen twijfel en die gekocht. ’s nachts slapen was minder en om 02.30 uur ging de wekker om naar Nijmegen te gaan.

De eerste dag was een drama , ik kon niet lekker lopen en al snel ging mijn scheenbeen weer opspelen en we kregen er ook nog een flink buitje regen overheen.
Deze dag had ik verder wel naar tevredenheid uitgelopen maar ik vreesde voor de 2e dag.
Gek genoeg , de 2e dag ging vanzelf en was nog gezelliger als de eerst en ik liep lekker weg . Mijn goede hoop was er weer en me scheen was niet erger geworden.

Dag 3 ’s morgens wilde ik niet meer van start gaan omdat ik niet eens de trap af kon lopen . Mijn vrouw zei dat ik het toch maar moest proberen en zou in Nijmegen blijven voor het geval ik uit zou vallen.
Het eerste uur was ik misselijk van de pijn en liep ik beroerd , maar daarna liep ik alles los en tot aan de 7 heuvelen weg ging het best lekker. Wat aanspraak met andere lopers en volop gezelligheid.
Gelijk naar de eerste heuvel liep ik een bloedblaar door en me scheen stak de pijn d0or mijn knie en tot overmaat van ramp nog eens een dikke stortbui in Berg en Dal.
Ik was blij dat ik dag 3 had gehaald en dat mijn vrouw met had aangespoord om toch te gaan.

Dag 4 was ik er echt doorheen maar het was duidelijk voor me dat dit de laatste 50 km zouden zijn en die moest gaan halen. Weer opstart problemen maar daarna gewoon een uurtje of 3 goed kunnen doorlopen. Onderweg zag ik mensen lopen die er nog veel slechter als mij aan toe waren en ook door liepen , dus was voor mij opgeven geen optie meer.

Het resultaat is ook dat ik deze vierdaagse voor het eerst begonnen en uitgelopen heb , en mijn vrouw ( zelfde schoenmaat ) heeft een paar mooie ingelopen schoenen van me gehad.
Mijn been is echt dik en lastig maar dat is wel weer over voor de volgende vierdaagse , want die wil ik toch zeker wel weer meelopen šŸ˜‰

Hier ging het omReacties gesloten.