Nacht van de vluchteling 2012

Dit jaar heb ik mee gelopen met De nacht van de vluchteling .

Dit is een jaarlijks georganiseerde wandeltocht die wordt georganiseerd door stichting vluchteling.
Met de bedoeling door met het lopen van 40 km zoveel mogenlijk sponsorgeld op te halen ten goede van de vluchtelingen.

Mijn doel was om 1000 euro aan sponsoren te werven en bij dat doel niet alleen de 40 km van Rotterdam naar Den Haag te lopen maar om deze ook weer terug te lopen , ofwel 80 km te lopen.

Ondanks de inspanningen die zijn gedaan zoals diverse intervieuws op de radio en vermeldingen in de regionale krant mocht dit helaas niet lukken. Wellicht zal het volgend jaar met een betere aanpak wel gaan lukken!?

Nacht van de vluchteling

Femke Halsema , Tineke Ceelen en Ik

Over de organisatie van dit spektakel kan ik niks als goeds zeggen , we werden warm en hartelijk ontvangen in Rotterdam bij Las Palmas.

Er werden vooraf optredens gegeven , het eten uitgedeeld welke door vluchtelingen worden gegeten om in leven te blijven .

Gelukkig hoef ik dat niet te eten en heb het ook beleefd afgeslagen ondanks de grote voedingswaarden.

nacht van de vluchteling

Start nacht van de vluchteling 2012

Even voor 12 uur liepen we met allen richting de Erasmus brug waar de Burgermeester van Rotterdam het startschot zal geven voor de 3e Nacht van de Vluchteling.

Net voor ‘De Nacht’ werd ik nog gebeld door iemand van de Vara ( omdat ik mijn sponsor doel nog lang niet had bereikt ) Of de mogenlijkheid nog zou bestaan als ik s’nachts tot de 1000 euro zou komen alsnog de 80 km zou lopen.

Ik was klaar voor 80 km te lopen en ik zou het een succes vinden om dit ook nog eens te doen voor een goed doel.

Rond 3 uur s’nacht kwam ik nog eens op de radio bij de Vara met een laatste oproep om mij te sponsoren . Om de accu van mijn telefoon te sparen stond verder die nacht het internet uit .

Een uurtje voor de “finisch” heb ik mijn internet weer aangezet om de mails te kunnen bekijken en zien of er sponsoren zich hadden aangemeld , tot mijn verbazing niet een !

Mijn actie is dit jaar geheel mislukt ( helaas ) maar daarin tegen heeft de nacht van de vluchteling ruim 200 duizend euro opgehaald en denk ik dat dit volgend jaar aan deelnemers en sponsorgeld alleen maar gaat groeien.

Of ik volgend jaar nog een aktie ga doe ? Nee ik denk het niet , maar ik wil er zeker wel weer bij zijn en ik sponsor mijzelf wel šŸ˜‰

Bekijk hier ook het foto sfeerverslag van de nacht van de vluchteling 2012

Reacties gesloten.