Kennedy mars Someren 2012

Dit jaar voor het eerst , niet mijn eerste Kennedy mars , in Someren de Kennedy mars gelopen. Het was een jubileum jaar , namelijk de 50e maal dat deze werd georganiseerd , en leek mij een leuke gelegenheid om die ook eens mee te lopen.
Aangekomen in Someren was heel het dorp al in volledige feeststemming , uitermate gezellig en werden er voordrachten en optredens gegeven.

Zelf loop ik de eerste 25 km altijd een beetje ingehouden om wat energie te sparen , maar het viel me op dat andere wandelaars daar anders over dachten en werd ik links en rechts ingehaald of dat ik stil stond. Later bleek ook wel dat dat veel wandelaars op brak want na een 20 a 30 km liep ik op me gemak weer veel wandelaars voorbij.

Voor onderweg had ik eten en drinken mee genomen maar dat was totaal overbodig want de verzorging was uitstekend. Elke 5 a 6 km was er wel een doorloop post met keuze uit diverse soorten drinken en eten.

Tot de eerste grote post bij de 38 km liep ik voor eigen doen als een locomotiefje , het ging bijna vanzelf. Op die post even een boterhammetje met een kop koffie zitten eten wat tevens mijn eerste stop was. Na deze kleine rust had ik al snel mijn ritme weer te pakken en liep ik een eind op met een andere wandelaar tot dat het begon te gieten echt stort buien. Binnen 5 minuten liepen me schoenen echt letterlijk vol met water en bij elke stap voelde ik het water tussen mijn tenen omhoog komen. Mijn eerste gedachte was dat ik net zo goed kon stoppen want met zulke natte voeten zou ik het toch niet uit lopen. Maar al snel dacht ik ik zie wel hoever ik kom. De regen hield flink aan en er was geen mogelijkheid om te schuilen.

Bij de 60 km post rond 8 uur ’s morgens had ik even lekker een ontbijt genuttigd bij weer een grote post. Mijn bandana welke ik voor de zon had meegenomen even gebruikt om zo goed mogelijk mijn schoenen en voeten te drogen. Nu had ik dus nog 10 uur om die 20 km af te gaan leggen. Mijn voeten waren best zeer gaan doen mede omdat deze helemaal week geworden waren. Om de boel niet teveel kapot te lopen besloot ik die laatste kilometers maar eens echt op mijn gemak te gaan doen.

Op die laatste kilometers liep ik echt veel wandelaars voorbij die er echt helemaal door heen zaten maar niet wilden opgeven , respect hiervoor.
Toen liep ik bij een meisje wat ineens helemaal in tranen uitbarste . Het bleek dat ze uit Someren of uit de buurt van Someren kwam en heel goed de weg kende daar. Het was dus zo dat we schijnbaar 2 a 3 kilometer van Someren vandaan waren en we een 10 km werden omgeleid wat haar echt eventjes helemaal teveel werd. Maar ik heb ze nog wel zien finishen dus klasse.

Er waren behoorlijk wat uitvallers ( 30% ofwel 1000 van de 3000 ) en ook veel lopers die het te zwaar hadden en ik heb er ook gezien die stonden te overgeven langs de weg. Alles denk ik te wijten aan het slechte weer.

Om 12.30 uur kwam ik over de finish en heb er van genoten , de sfeer was geweldig de verzorging was uitstekend en mischien ben ik er volgend jaar wel weer bij. Nu eerst de 4 daagse in Nijmegen nog te zien volbrengen en de Kennedy mars in Waalwijk.

 

( De foto’s vergroten als je ze aan klikt )

Reacties gesloten.